Ciorba de potroace este o mâncare tradiţională românească la mare căutare după o noapte de petrecere şi excese alimentare.

Un maestru al bucătăriei moldoveneşti, profesorul bârlădean Nicolae Curelea propune o reţetă de ciorbă de potroace, ciorba petrecăreţilor, cu i se mai spune, pe cât de simplu de realizat pe atât de gustoasă.

”Potroaca înseamnă sărătură, o zeamă reparatorie de după nopţile cumplite ale Valaho-Balcaniei, care scoate veninul din beţivi, mahmureala din naşi şi untul din bucătari. E ciorba dimineţilor obosite şi înfrigurate de excese, panaceul valah, dezintoxicant al râurilor întunecate de rachiu şi de vin ce poluează noaptea perversă, sardanapalică şi aventuroasă a nunţii. Când guşti, trebuie să-ţi simţi coroana de păr zbârlindu-se. Închizi ochii şi strângi fălcile, aşteptând atent să vezi ce se întâmplă. Sorbitura acră şi fierbinte îţi răcoreşte deodată arşiţa lăuntrică. Şi atunci simţi nevoia să mai guşti o lingură, şi-apoi încă una, şi-ncă una”, descrie profesorul Curelea ciorba petrecăreţilor.

Află cum se prepară ciorba de potroace pe adevarul.ro.

Loading...