Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiştii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează.

Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiştii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează. Oul fiert rămâne cea mai bună metodă de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele conţinute în el, cât şi pentru a evita probleme, precum creşterea colesterolului.

Ce păţeşti dacă mănânci prea multe ouă de Paşti – prea multe grăsimi saturate, cauza creşterii colesterolului
Grăsimile conţin foarte multe vitamine, dar şi minerale ce ajută enorm la menţinerea sănătăţii. Printre altele, ouăle conţin şi grăsimi, 11% din conţinutul unui ou este grăsime.

Cea mai mare cantitate de grăsimi se găseşte în gălbenuş, albuşul conţinând doar 0,05% grăsime. !7% din grăsimile din ou sunt polinesaturrate, 44% sunt mononesaturate şi doar 32% sunt grăsimi saturate.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul