Că sunt gustoase în mâncare, toată lumea cunoaşte. Dar că rădăcinoasele, cum sunt morcovii, sfecla roşie şi hreanul, se pot transforma în tratamente pentru diferite boli ştiai? Iată de ce nu ar trebui să-ţi lipsească din casă!

Sunt pachete de vitamine şi minerale, care pot reface corpul suferind de anemie sau alte boli, precum este ulcerul.

Morcovul cicatrizează stomacul

Conţine betacaroten, vitaminele B1, B2, C şi K, sodiu, potasiu, calciu, cupru şi este o legumă-cheie în preparatele tradiţionale şi nu numai. Însă morcovul poate fi utilizat şi în caz de probleme de sănătate, cum sunt cele digestive.

Are proprietăţi antidiareice şi laxative, în acelaşi timp, şi a dovedit că acţionează ca un pansament pentru stomac. Adesea, medicii fitoterapeuţi recomandă în caz de ulcer, gastrită, infecţii gastrointestinale morcovii, consumaţi ca atare sau sub formă de suc. Nu îndepărta coaja, ci spal-o bine şi consumă leguma în întregime.

Află ce alte rădăcinoase au puteri tămăduitoare pe clicksanatate.ro.

Loading...