Alimentele bogate în carbohidraţi precum pastele au adeseori o reputaţie proastă când vine vorba de sănătatea şi de silueta noastră. Carbohidraţii sunt principala sursă de combustibil a organismului şi sunt necesari pentru buna funcţionare a celulelor. Contează însă tipul de carbohidraţi şi mărimea porţiei.

Medicii nutriţionişti recomandă carbohidraţii complecşi chiar şi atunci când ai poftă de paste.

Citeşte pe ambalaj care este conţinutul de fibre şi de proteine din paste. Cu cât au mai multe fibre şi proteine, cu atât sunt mai sănătoase.

Principala diferenţă dintre pastele făinoase albe şi cele din grâu integral este metoda de procesare. Grâul integral conţine 3 părţi din cereale: tărâţa (stratul exterior al bobului), germenul (acea porţiune de sămânţă care germinează şi creşte) şi endospermul (învelişul interior care conţine o cantitate mare de amidon).

Află de ce sunt mai recomandate pastele din făină integrală pe clicksanatate.ro.

Loading...