Carnea este o sursă grozavă de proteine, vitamine şi minerale. În plus, acest aliment îţi asigură necesarul de vitamine din complexul B, vitaminele A şi D şi de minerale, precum fier, potasiu, zinc şi fosfor. Însă, ce tip de carne e mai bine să consumăm?

Carnea de pui

Acest tip de carne este bogat în niacină, vitamina B, care "ţine" organismul departe de cancer.

Carnea de pui ajută la menţinerea sănătaţii dintilor şi a oaselor, dar contribuie şi la funcţionarea corectă a rinichilor, ficatului şi a sistemului nervos central.

În plus, ajută la reglarea nivelul corect de testosteron şi îmbunătăţeşte fertilitatea masculină.

Carnea de curcan

Pieptul din carne de curcan are cu 50% mai puţine calorii decât cel de pui. Aşa că, acest tip de carne este varianta ideală pentru persoanele care ţin cure de slăbire.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul