Cea mai gustoasă reţetă haiducească: pui ca la Ciocăneşti. Ce este jiul, ingredientul care-i dă preparatului aroma deosebită

646x404 jpeg

Maramureşul şi Bucovina sunt legate printr-un pas, unde se găseşte o aşezare cu câteva sute de suflete, Ciocăneşti. Locuitorii au devenit cunoscuţi în toată România printr-un preparat pe care haiducii îl pregăteau pe vremuri în pădurile din zonă, când se ascundeau de poteră.

Puiul gătit ca la Ciocăneşti este un preparat specific zonei bucovinene, acesta fiind servit la hanurile din Maramureş şi Bucovina, dar există poveşti conform cărora şi haiducii îl pregăteau în pădurile unde se ascundeau de oamenii domniei. Este vorba de un pui înăbuşit, peste care se adaugă condimente atent alese, rezultatul fiind un preparat cu un gust delicios.

Ingrediente pentru patru persoane:

-Un pui de aproximativ două kilograme;

-Smântână-250 de grame;

-Roşii-500 de grame;

-Pătrunjel tocat;

-Sare;

-Ulei de floarea soarelui-100 ml;

-Vin alb-250 ml.

Află cum se prepară puiul ca la Ciocăneşti pe adevarul.ro.

Află cum se prepară puiul ca la Ciocăneşti pe adevarul.ro.