Cu atât de puţine ingrediente poţi să pregăteşti o plăcintă apetisantă cu ou şi bacon, perfectă pentru micul dejun sau ca gustare între mese.

Ingrediente

2 foi aluat congelat

5 ouă

120 ml lapte

4 fâşii kaizer

1 ceapă

80 g brânză, rasă

ulei

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 210 °C.  Ungi o tavă de tartă cu puţin ulei. Aşezi foile de aluat decongelate în ea, presându-le uşor, astfel încât toată suprafaţa să fie acoperită. Într-o tigaie, rumeneşti kaizerul tăiat bucăţele împreună cu ceapa tocată fin, până ce aceasta se înmoaie iar kaizerul devine uşor crocant.

Aşezi compoziţia în tavă, peste aluat. Presari jumătate din cantitatea de brânză. Baţi ouăle cu laptele. Torni peste bacon, apoi presari uniform restul de brânză. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://bakeplaysmile.com

Loading...