A adus farmecul bucătăriei italiene în România, faimoasă pentru varietatea de paste, ingrediente autentice şi arome complete. „Pentru mine, bucătăria trebuie să fie o plăcere. Vreau ca legumele şi fructele pe care le folosesc în reţete să fie din grădină. Aşa dau mâncărurilor prospeţime şi gust“, spune Antonio Passarelli, unul dintre cei mai îndrăgiţi chefi. Ne-a încântat cu nenumărate reţete fabuloase, iar aceasta este propunerea lui pentru o reţetă de paste simple, dar pline de savoare.

 

Ingrediente

1 pachet paste

700 g roşii lunguieţe, foarte coapte

2-3 crenguţe busuioc mare şi cărnos, cu frunze groase

4-5 linguri ulei de măsline de calitate

2 căţei usturoi

sare, după gust

În momentul în care pui spaghetele la fiert, pui într-o tigaie şi roşiile mărunţite, busuiocul, uleiul de măsline şi 2 căţei de usturoi. Amesteci bine, apoi aşezi tigaia pe foc. Laşi usturoiul să aromatizeze un pic sosul, apoi scoţi spaghetele pe jumătate fierte şi le arunci în tigaie peste sos. Continui să fierbi spaghetele în sosul de roşii câteva minute.

La sfârşit, potriveşti gustul de sare şi mai presari un pic de busuioc proaspăt tocat şi sare, după gust.

Loading...