Sarailia este una din cele mai populare prăjituri turceşti. Reţeta originală este foarte greu de preparat, fiind nevoie de aproximativ două zile de muncă, dar poate fi adaptată timpurilor moderne.

Cea mai complicată parte a reţetei de sarailii, la fel ca în cazul baclavalei, este prepararea aluatului şi întinderea foilor care trebuie să fie atât de subţiri încât să vezi prin ele. Cum puţine femei au îndemânarea şi timpul necesar pentru a face aceste foi, cel mai simplu e să folosiţi foi de plăcintă din comerţ. Secretul cunoscutului desert turcesc constă în siropul folosit. Acesta trebuie a fi turnat fierbinte peste prăjitura rece, sau siropul rece turnat peste prăjitura abia scoasă din cuptor.
"Adevărul" propune reţeta sugerată de M. Sevastos în cartea de bucate tipărită în 1956.

Reţeta pentru sarailii: Ingrediente: - 400 grame foi de plăcintă - 250 grame de nuci - 250 grame unt - ½ linguriţă scorţişoară (opţional) Pentru sirop: - 800 grame zahăr - 3 pahare apă - ½ lămâie sau portocală (zeamă şi coajă)

continuarea pe adevarul.ro

Loading...