Cea mai simplă şi ieftină mâncare. Cum prepari cel mai bun piure de cartofi, după reţeta lui Radu Anton Roman

piure jpeg

Despre cea mai comună garnitură care însoţeşte cu succes o friptură, regretatul gastronom Radu Anton Roman spunea că se pregăteşte mai greu decât o oală cu sarmale. Pentru gospodinele care nu doresc să dea greş cu acest preparat, Roman a publicat paşii reţetei în cea mai recent lucrare a gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).

“Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib (iertaţi-mă, am fost aseară într-o vizită şi mi-au dat bucăţi de carosabil pe post de piure, cerându-mi, înflăcăraţi de speranţe, părerea - şi asa am pierdut niste prieteni), nota autorul.

Ingrediente

1 kg de cartofi

3 linguri de unt (poate mai mult)

1 pahar mare de lapte

1-2 linguri de zahăr sare, câtă vă place

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro