Ceapă umplută

ceapa umpluta jpeg

O masă nu este completă fără un aperitiv delicios, care să deschidă pofta de mâncare, şi fără un pahar de tărie, pentru a relaxa atmosfera. Dacă aperitivele clasice nu te mai tentează, poţi completa meniul cu această gustare, preparată cu ingrediente proaspete.

Ingrediente

Pentru umplutură 5 cepe 150 g ton în suc propriu 2 felii pâine 50 g unt 4 linguri lapte 40 g brânză sare piper 1 ou

200 ml vin alb

1 ceapă mică

½ ardei

2 linguri pastă de tomate

1 lingură ulei

piper

sare

Mod de preparare

Cureţi ceapa, îi tai capetele şi o opăreşti în apă cu sare 2 minute. O scoţi şi o laşi la răcit. Înmoi feliile de pâine în lapte. Îndepărtezi cu grijă mijlocul cepelor, lăsând doar primele 2 foi. Toci mărunt miezul de ceapă şi-l sotezi în jumătate din cantitatea de unt. Adaugi tonul scurs, feliile de pâine stoarse, oul, sare şi piper după gust şi mai ţii pe foc 1-2 minute. Umpli cepele şi le aşezi într-o tavă unsă cu untul rămas. Dai la cuptor 20 de minute, după care presari brânza rasă şi mai ţii la foc mic până se rumeneşte.

Pentru sos, sotezi în ulei ardeiul şi ceapa tocate, torni vinul, pasta de tomate, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele. Serveşti sosul alături de ceapa umplută.