Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru cremă: 5 linguri lapte praf, 1 litru frişcă lichidă, 3 pliculeţe gelatină, 1 esenţă de vanilie, 1 esenţă de portocale, 2 linguri ulei, 16 clopoţei de ciocolată neagră, 12 bănuţi de ciocolată albă, 200 g fulgi de migdale, 50 g ciocolată albă de menaj, biluţe decorative argintii

Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 20 min
Dificultate: mare

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi continui până ce acesta se topeşte. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi zahărul vanilat. Amesteci făina cu o lingură de lemn, de jos în sus. Ungi o formă de tort şi o tapetezi. Torni compoziţia şi dai la cuptor pentru circa 20 de minute. Îl laşi la răcit. Frişca o baţi cu mixerul şi o pui la rece. Amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf şi le pui pe baie de aburi. Amesteci continuu până se îngroaşă, după care dai la răcit. Gelatina o pui la înmuiat în 100 ml de apă pentru circa 10 minute, după care o topeşti pe foc şi o laşi la răcit.

Amesteci frişca cu crema de ou, cu esenţa şi cu gelatina. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi, împreună cu o lingură de ulei. Pe cea albă o topeşti ca pe cea neagră, o torni într-un vas plat şi o nivelezi. Când s-a întărit, decupezi limbile ceasului. Pe fiecare bănuţ de ciocolată albă scrii orele cu ciocolată neagră şi decorezi şi limbile. Într-o formă de tort detaşabilă, aşezi blatul, torni crema, nivelezi şi pui ciocolata cu lapte topită. Dai forma la rece pentru două ore. Scoţi tortul, jumătatea de jos o tapetezi cu fulgii de migdale, iar pe cealaltă jumătate aşezi clopoţeii şi sub fiecare pui câte o biluţă decorativă. Formezi deasupra ceasul şi decorezi cu biluţe argintii.

Loading...