Să nu crezi că cel mai bun orez picant cu ciuperci este o garnitură la fel ca oricare alta. Această reţetă pe care ţi-o prezentăm astăzi îţi poate transforma întreaga cină. Poţi adăuga bucăţi de piept de pui în cazul în care îţi rămâne orez, carne tocată de porc sau fasole neagră dacă vrei un fel de mâncare vegetarian. Dar secretul acestei reţete este să laşi ciupercile să se rumenească frumos şi să adaugi mult ardei iute dacă îţi plac mâncărurile picante.

Cel mai bun orez picant cu ciuperci – Ingrediente

900 g orez alb fiert în prealabil
300 g ciuperci Champignon
2 linguri unt
1 ceapă sau şalotă, feliată
1 ardei iute jalapeno, tăiat cubuleţe
60 ml vin, după preferinţă
1 lingură sos de soia
1 linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru măcinat

Cel mai bun orez picant cu ciuperci – Mod de preparare

Topeşti untul într-o cratiţă adâncă, la foc mediu-mare. Adaugi ciupercile feliate şi le laşi să se rumenească frumos, amestecând, aproximativ 10 minute. Apoi adaugi ceapa, ardeiul iute, sarea şi piperul şi laşi ingredientele să se călească 1-2 minute. Torni vinul în cratiţă şi amesteci legumele depuse pe fundul vasului, apoi laşi lichidul să scadă 2 minute. Adaugi sosul de soia şi amesteci, apoi adaugi orezul alb fiert. Amesteci ingredientele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, dacă mai este nevoie. Adaugi câteva linguri de supă de pui dacă vrei să reîncălzeşti orezul.

Sursa + foto: mantitlement.com.

Orez cremos cu dovlecei

Orez cu fructe confiate (afecţiuni digestive)

Salată cu orez şi mere (rinichi)

Budincă de orez cu piersici

Loading...