Cel mai gustos papricaş de porc, cu prune uscate şi garnitură de orez. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

papricas de porc cu prune uscate jpeg

Preparatele din Ardeal sunt printre cele mai apreciate şi cele mai gustoase. Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscături, ci în zămuri şi tocăniţe.

Alături de chef Mihai Cristian, vă propunem o reţetă delicoasă, care se prepară destul de repede şi de uşor, fiind de sezon. Este vorba despre papricaş cu prune uscate şi garnitură de orez. “Sună puţin neobişnuit denumirea, nu? Şi eu am zis la fel. O nebunie de mâncare cu specific ardelenesc. Am învăţat reţeta de la o doamnă din Bihor în urma unei filmări cu temă culinară. În pauză, vorbeam de «Popricaş», deci aşa se pronunţă. Mi-a spus toată povestea paprikas-ului cu prune. În primul rând prunele sunt bune pentru inimă, pentru oase, pentru memorie şi au multe alte benificii pentru sănătate urmate de gustul dulceag cu o tentă uşor acrişoare”, ne-a spus chef Mihai Cristian.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro