Băutorii de vin ştiu, din experienţă, că vinul roşu trebuie consumat numai la temperatura camerei pentru a-i simţi cu adevărat buchetul. Somelierii sunt însă de părere că există şi excepţii de la această regulă.

Vinul roşu se bea la temperatura camerei, iată regula după care se conduce băutorul de vin roşu. Deşi este o regulă care se aplică în cazul celor mai multor tipuri de vin roşu, somelierii consultaţi de publicaţia Huffington Post au explicat care sunt cazurile în care vinul roşu are un gust mai plăcut atunci când este savurat după ce a fost ţinut o vreme la rece. Somelierul Victoria Kulinich a precizat că tipurile diferite de vin roşu au nevoie de temperaturi de servire diferite pentru a le evidenţia cele mai bune atribute, temperatură care se setează şi în funcţie de mâncarea pe ca o însoţeşte.

continuarea pe adevarul.ro

sursa foto: pixabay

Loading...
Evaluează articolul