După ce vei încerca acest desert, pe care ţi-l recomand în special la mesele festive sau la ocaziile deosebite, nu vei mai dori să te opreşti din mâncat. Vei vedea cât de delicios poate fi, mai ales că nu ai nevoie decât de 4 ingrediente. Pare greu de crezut? Încearcă-l şi te vei convinge.

Ingrediente

240 ml smântână grasă pentru frişcă
1 lingură lichior (cremă de whiskey irlandez)
1,5 linguri pudră de cacao
1,5 zahăr pudră

Mod de preparare

Dai la congelator un bol de metal şi îl laşi 15-20 de minute, ca să fie suficient de rece.
Îl scoţi din congelator şi adaugi smântâna pentru frişcă. O baţi cu mixerul, la viteză medie, câteva minute, până începe să se întărească.

Pe măsura ce frişca începe să se întărească, adaugi lichiorul de cremă de whiskey, cacaua şi zahărul pudră. Baţi până se formează o spumă tare, 5-7 minute. Ai grijă să nu amesteci mai mult decât este cazul, ca să nu se „taie” frişca.
Torni crema în pahare sau ceşti şi serveşti desertul rece.

Sursa + foto: www.lifeloveandsugar.com

Loading...
Evaluează articolul