Foarte uşoară şi simplu de preparat, carnea de pui este perfectă pentru o masă de prânz copioasă sau chiar pentru o cină delicioasă în familie. Puiul poate fi pus în valoare când foloseşti cele mai bune condimente, care să îi dea gustul perfect.

De la o ţară la alta, puiul se mănâncă cu diferite condimente. Dacă francezilor le place mai simplu, doar cu curry sau busuioc, românii sunt mai inventivi şi preferă puiul mai aromat.

Pentru a da savoarea cea mai bună cărnii de pui este bine să o lăsaţi împreună cu condimentele la marinat înainte să o gătiţi. Fie că vă place mai mult pe grătar, fie că o preferaţi la cuptor, carnea de pui este un deliciu în fiecare moment al zilei.

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui la grătar:

Carnea de pui la grătar este ideală atunci când sunteţi la regim, dar şi atunci când aveţi invitaţi surpriză şi trebuie să pregătiţi ceva uşor şi rapid. Carnea de pui la grătar merge perfect cu legume proaspete fierte sau pe grătar, cu orez sau cartofi natur.

Amestecul de coriandru cu ardei iute, chimion şi boabe de muştar este un amestec foarte sănătos şi ideal pentru puiul făcut pe grătar. Boabele de muştar se vor deschide frumos şi vor da o aromă excelentă puiului.

Paprica merge perfect la puiul făcut pe grătar. Amestecă paprica împreună cu sare, piper şi pudră de usturoi, aruncă puţin ulei ca să iasă cât mai fraged.

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui la cuptor:

Dacă vrei ca puiul să fie foarte fraged pentru o cină absolut delicioasă pune puiul la marinat împreună cu următoarele condimente: mărar, pătrunjel şi busuioc proaspete, amestecate cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Este bine ca puiul să stea la marinat cel puţin o oră înainte de a fi gătit.

Pentru puiul făcut la cuptor în stil românesc prepară un amestec din următoarele condimente: pătrunjel pisat, cimbru pisat proaspăt dacă aveţi, sare, piper, usturoi proaspăt tăiat felii peste care să aruncaţi un strop de vin alb. Puneţi puiul în tavă împreună cu amestecul şi veţi avea cina favorită în mai puţin de o oră.

Dacă vrei o masă mai specială, în stil indian, poţi condimenta puiul cu turmeric şi garam masala şi să-l bagi la cuptor, iar peste poţi turna un sos de smântână. Oricum o găteşti, carnea de pui este foarte gustoasă împreună cu cele mai bune condimente care să îi dea un gust unic.

Loading...