Cele mai bune „spaghete bete”: cum se fac delicioasele paste fierte în vin roşu

spaghete bete jpeg

Reţeta pentru „spaghete bete”, spaghetti all'ubriaco cum le spun italienii, este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă. Fierbinţi şi mustind a vin roşu, cu o aromă îmbătătoare, pastele gătite în aburi de alcool reprezintă un preparat care răsfaţă simţurile.

Ingrediente pentru 4 porţii: 500 gr de spaghete (sau linguini) 2 litri de vin roşu (ieftin, de masă) 2 litri de apă 2 căţei mari de ustorui, curăţaţi şi tăiaţi mărunt 2 linguri de unt 1⁄2 ceaşcă de ulei extra virgin fulgi de ardei iute roşu (opţional) 1⁄2 ceaşcă de vin roşu 1⁄4 ceaşcă de pătrunjel tocat

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro