O combinaţie perfectă de ciocolată cu stafide într-o prăjitură foarte aromată. Însoţeşte o felie de chec cu ciocolată şi stafide cu o cană de ceai ori de de cafea aburind.

Chec cu ciocolată şi stafide - Ingrediente (1 tavă)

250 g unt sau margarină
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
2 linguri rom
1 praf de sare
1 plic de drojdie uscată
50 ml lapte
200 g făină
150 g fulgi de ciocolată
150 g stafide
zahăr pudră, pentru ornat

Chec cu ciocolată şi stafide - Mod de preparare

Baţi untul (sau margarina) spumă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat, ouăle, romul şi sarea. Încorporezi puţin câte puţin făina cernută cu drojdia şi cantitatea de lapte necesară pentru a obţine un aluat care se desprinde greu de pe spatulă.

Hidratezi stafidele un sfert de oră în puţin coniac. Le scurgi şi le presari împreună cu fulgii de ciocolată în aluatul obţinut. Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt. Dai la cuptor 50 de minute.

După ce se rumeneşte frumos, îl laşi să se răcorească în formă şi îl serveşti cu zahăr pudră pe deasupra.

foto: profimedia

Loading...