Un desert gata în numai 50 de minute, delicios şi adorat de cei mici.

Ingrediente (1 tavă)

170 g unt
120 g iaurt
170 g zahăr
200 g făină
½ linguriţă praf de copt
1 lămâie, zeamă şi coajă
3 ouă

Pentru ornat
150 g zahăr pudră
zeama de la 3 lămâi

Mod de preparare

Pentru aluat, baţi într-un bol untul cu zahărul, până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi restul de ingrediente şi amesteci bine. Torni compoziţia obţinută într-o formă tapetată, nivelezi şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. Când este gata, o laşi să se răcească, apoi o scoţi din tavă. Cerni zahărul pudră şi-l combini cu zeama celor trei lămâi, amesteci bine şi îl dai în câteva clocote, apoi torni glazura obţinută peste chec.

Loading...