Multe dintre ingredientele adorate de azteci au intrat în istorie. Unul dintre ele este ciocolata, fără de care nu ne putem închipui fericirea, de neînlocuit atunci când vine vorba de deserturi gustoase, pe placul tuturor. Din acest motvi am preparat şi noi această reţetă de chec cu morcovi şi ciocolată.

Chec cu morcovi şi ciocolată - Ingrediente

300 g făină
200 g zahăr
175 g unt
3 ouă
4 morcovi
1 linguriţă praf de copt

Pentru glazură
250 g ciocolată neagră ● 100 g unt

Chec cu morcovi şi ciocolată - Mod de preparare

Speli morcovii şi-i dai prin răzătoare. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi făina şi praful de copt. Pui ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până obţii o masă omogenă. În această compoziţie adaugi morcovii. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi împreună cu untul. Torni glazura obţinută peste chec şi-l dai la rece înainte să-l serveşti. Poţi servi la checul cu morcovi şi ciocolată un ceai aromat sau o cafea fierbinte.

Loading...