Încearcă acest desert în acest weekend.

Ingrediente:

250 g făină
200 g zahăr
125 g unt
3 ouă
100 g pudră de cacao
100 ml lapte dulce
1 lingură rom
1 praf de copt
1 portocală
1 lingură coajă rasă de portocală
fâşii subţiri coajă de portocală

Mod  de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul şi se transformă într-o compoziţie cremoasă. Se adaugă untul moale, făina cernută cu pudra de cacao şi praful de copt, laptele puţin câte puţin, romul şi coaja rasă de portocală. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează. Se adaugă miezul unei portocale tăiat cuburi, apoi se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină, după care se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 35-40 de minute, la foc potrivit. Se scoate checul din cuptor şi se aşază pe un grătar. Se ornează cu coajă de portocală tăiată fâşii.

Se serveşte tăiat felii, după răcirea completă.

Dificultate medie
1 tavă
Timp de preparare: 1h

Loading...