Ingrediente: 8 ouă, 1 cană ulei, 2 căni zahăr, 2 ½ căni făină, 2 linguri cacao, 1 pliculeţ praf de copt, 1 praf de sare, zahăr pudră

Mod de preparare:
Număr porţii: 10
Timp de preparare: 70 min
Dificultate: mică

Baţi spumă ouăle cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul, mixând energic, apoi uleiul, puţin câte puţin, ca la maioneză. Încorporezi treptat cu mixerul, la viteză mică, 3/4 din făină cernută cu praful de copt. Scoţi 1/4 din compoziţie într-un vas şi o amesteci cu cacaua. În restul de compoziţie, încorporezi şi restul de făină cernută.

Ungi şi tapetezi cu hârtie de copt două tăvi de chec. Împarţi compoziţia simplă în tăvi, apoi o torni, pe mijloc, pe toată lungimea tăvii, pe cea cu cacao. Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la foc potrivit spre mic. Le laşi să se răcească în forme şi le presari cu zahăr pudră.

Loading...