O reţetă elegantă, perfectă pentru o ocazie specială, este bine să fie preparată cu 1 zi înainte de a fi servită.

Ingrediente

Pentru crustă

2 linguri zahăr
2 linguri pudră de cacao
2 căni fulgi de ciocolată
1/3 cană unt nesărat, topit

Pentru uplutură

240g cremă de brânză
1 cană zahăr
3 linguri făină
4 ouă, la temperatura camerei
3 linguri praf de cappuccino cu aromă de vanilie
½ cană smântână

Pentru topping

½ lingură pudră de cappuccino cu aromă de vanilie
½ lingură zahăr
frişcă

Mod de preparare

Preâncălzeşte cuptorul. Pentru a prepara crusta trebuie să combini fulgii de ciocolată, zahărul, pudra de cacao şi untul într-un bol mediu. Amestecă bine şi aşează aluatul format într-o tavă, formând crusta. Coace pentru 10 minute.

Scoate din cuptor. Pentru a prepara umplutura trebuie să amesteci crema de brânză, zahrul şi făina într-un bol şi să amesteci până pentru combinare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare adăugare.

Amestecă pudra de cappuccino cu smântâna, până când se omogenizează. Adaugă crema de cappuccino peste combinaţia de cremă de brânză. Pune compoziţia formată peste crustă. Găteşte pentru 10 minute. Redu temperatura cuptorului la 250 grade F. Pune din nou în cuptor şi las-o încă 1 oră. Foloseşte un cuţit pentru a desprinde marginile prăjiturii de tavă. Las-o la rece pentru 10 minute, la temperatura camerei.

Combină pudra de cappuccino cu aromă de vanilie cu zahărul pudră. Pune glazura peste prăjitură. Lasă prăjitura să se răcească în continuare la temperatura camerei. Acoper-o şi pune-o la frigider pentru 8 ore.

O poţi servi adaugând fulgi de ciocolată şi frişcă.

Sursa: Baked by an Introvert

Loading...