Ciupercile vor fi întotdeauna acel ingredient deosebit din bucătărie de care ai nevoie pentru a da un gust special mâncărurilor. Sunt accesibile oricui şi sunt perfecte pentru prânz şi cină!

 

Ingrediente

500 g ciuperci, după preferinţă

500 g pulpe de pui dezosate, fără piele

1 ceapă

2 morcovi

¼ ţelină 

200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

1 gălbenuş

zeama de la 1 lămâie

3 ouă fierte, opţional

2 linguri ulei vegetal

sare

pătrunjel, pentru decor

ardei iute, pentru decor

 

Speli carnea, o tai cuburi şi o pui la fiert în 2 l de apă, înlăturând spuma care se ridică la suprafaţă. Între timp, încingi uleiul într-un vas şi sotezi ceapa tocată, morcovii tăiaţi felii şi ţelina dată prin răzătoarea mare. Adaugi ciupercile spălate şi tăiate bucăţi şi mai sotezi 4-5 minute, până s-au înmuiat, amestecând ocazional. Torni legumele în oală, condimentezi cu sare şi fierbi sub capac, la foc mediu, 15 minute.

Combini gălbenuşul cu smântâna şi zeama de lămâie, adaugi 1-2 polonice de zeamă fierbinte, apoi torni amestecul înapoi în oală. Dacă doreşti, adaugi ouă fierte tari, tăiate felii. Mai ţii ciorba pe foc până atinge punctul de fierbere. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu pătrunjel proaspăt şi cu felii de ardei iute.

FOTO Shutterstock