Cod în sos picant de roşii

1 shutterstock 178344290 jpg jpeg

Nicio masă fără peşte! Peştele conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, vitaminele A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu? Aceste substanţe îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar.

Ingrediente

400 g file de cod congelat

1 ceapă

3 roşii bine coapte

4 bucăţi roşii uscate

1 ardei iute roşu

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

1/2 linguriţă zahăr

2 căţei usturoi

cartofi natur, pentru garnitură

Decongelezi codul, îl speli şi îl tai în două bucăţi. Îl prăjeşti în ulei de măsline, câte două minute pe fiecare parte şi îl scoţi pe o farfurie.

Speli roşiile, îndepărtezi cotorul, le tai în sferturi şi le pasezi în blender până obţii un piure. În aceeaşi tigaie în care ai prăjit codul, sotezi ceapa tocată 3-4 minute, apoi adaugi piureul de roşii, roşiile uscate tăiate bucăţele, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat, zahărul şi usturoiul zdrobit.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă acoperit 15-20 de minute, până se îngroaşă sosul. Pui bucăţile de cod în sos şi mai ţii pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Serveşti fierbinte, cu cartofi natur.