Clasicele cornuleţe cu rahat. Nu e musai să foloseşti această umplutură. Poţi umple cu nucă, gem sau cremă sau fructe.

Ingrediente

250 g unt
200 ml lapte
300 g rahat
1 lingură oţet
drojdie de bere cât o nucă
400 g făină
200 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se freacă untul spumă, se toarnă laptele în care s-a dizolvat drojdia de bere, se amestecă puţin, se adaugă oţetul, se omogenizează compoziţia. Se adaugă făina, se frământă până se obţine un aluat potrivit şi se împarte în 4 turtiţe, care se dau la rece 30 de minute.

Se întinde din fiecare turtiţă câte o foaie subţire, care se taie pătrăţele. În mijlocul pătratului se pune câte o bucăţică de rahat. Cornuleţele se rulează şi se pun în tavă. Se coc la foc potrivit.

Se pudrează cu zahăr cât sunt calde.

sursa foto: Fotolia

Loading...