Cornuleţe fragede cu rahat

1 cornulete cu rahat jpg jpeg

Ideale de servit musafirilor sau pur şi simplu la cafeaua de dimineaţă ori seara, la un ceai, cornuleţele cu rahat sunt un deliciu culinar. Se prepară rapid şi nu necesită multe ingrediente. Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente pentru cornuleţe fragede cu rahat

  • 500 g  făină
  • 250 g untură
  • 250 g iaurt gras
  • 50 g zahăr
  • praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie
  • zahăr pudră 
  • 500 g rahat multicolor (pentru umplutură)

Mod de preparare cornuleţe fragede cu rahat

Zahărul, alături de un praf de sare, se amestecă bine cu untura. Încorporează praful de copt în iaurt şi adaugă-l peste untură. Amestecă până când obţii un amestec omogen şi încorporează treptat făina, pentru a evita cocoloaşele. 

Aluatul trebuie să fie suficient de tare pentru a putea fi întins. Când este bine frământat, se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece pentru o oră.

Rahatul se taie în cubuleţe mici. Aluatul se întinde, presărând făină. Foaia trebuie să fie subţire, de aproximativ jumătate de cm. Trasează linii pe diagonală până când obţii forme de triunghiuri. Pune la baza fiecărui triunghi un cub de rahat şi rulează până la vârf.

Aşează cornuleţele în tava tapetată cu hârtie de copt. Bagă la cuptorul încălzit în prealabil şi tine timp de 25 de miute. Când sunt gata, cornuleţele se trec prin zahăr pudră. Pentru un plus de savoare, adaugă în zahărul pudră puţină scorţişoară pulbere.