Creveţi în sos de unt, pătrunjel şi lămâie

1 captura de ecran din 2019 07 03 la 22 02 02 png png

Creveţi în sos de unt, pătrunjel şi lămâie. O mâncare delicioasă şi super proaspătă pentru vară. Fructele de mare sunt uşoare şi sănătoase, iar reţeta pe care v-o propunem astăzi este mai mult decât gustoasă. O poţi servi ca atare, sau poţi să aşezi lângă o garnitură de orez cu şofran sau o porţie de cuscus.

Ingrediente: Creveţi în sos de unt, pătrunjel şi lămâie

500 g creveţi decorticaţi

1 lămâie

40 g unt

1 legătură pătrunjel

3 căţei de usturoi

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare: 

Pentru început, curăţă bine creveţii şi ai grijă să nu rămână înveliş tare pe ei. Spală-i şi pune-i deoparte. mărunţeşte usturoiul şi pune-l în tigaia încinsă împreună cu o lingură de ulei.

Lasă usturoiul să se înmoaie şi apoi adaugă untul. Când untul s-a topit, adaugă creveţii şi găteşte-i până devin rozalii. Asezonează cu sare şi piper, stoarce sucul de la o lămâie peste ei şi adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Opţional, poţi fierbe orez în care ai adăugat jumătate de linguriţă de şofran şi poţi servii creveţii pe pat de orez, iar la final să adaugi sosul din tigaie.