Urzicile sunt printre cele mai aşteptate verdeţuri ale primăverii. Conţin mult fier, precum şi alte vitamine, numai bune primăvara, după mâncărurile grele din perioada iernii.

De ce ai nevoie pentru omletă cu urzici

8 ouă

250 g urzici

2 cepe verzi

3-4 linguri ulei

100 g brânză tare

1 praf de sare

piper

Cum se prepară omleta cu urzici

Cureţi urzicile şi rupi frunzele de pe codiţe. Le speli sub un jet de apă rece, le laşi la scurs şi le toci. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti cepele tocate, apoi adaugi urzicile. S-ar putea să fie nevoie să adaugi puţină apă, pentru a nu se arde urzicile. Le laşi pe foc 5-6 minute, până când se înmoaie, la foc mic.

Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi brânza rasă şi omogenizezi. Măreşti focul şi torni ouăle peste urzici. Amesteci şi laşi pe foc până când se întăreşte omleta, apoi o întorci şi o mai ţii pe foc 1-2 minute.

Sursa http://www.cookwithgrazia.com

Loading...