Cum să faci dulceaţă de dovleac cu portocală, scorţişoară şi ghimbir

dulceata dovleac jpeg

Toamna se numără dovlecii, dar în loc să-i folosim ca să facem felinare de groază pentru noaptea de Halloween, am putea să transformăm miezul aromat într-o dulceaţă delicioasă.

Dovleacul plăcintar este foarte gustos şi copt, nu mai vorbim de plăcinta de dovleac, dar ca dulceaţă întinsă pe o felie de pâine caldă este senzaţional. Aşa că ar merita ca pe lângă clasicele borcane cu dulceaţă de prune, vinşine sau gutui să-i surprindeţi pe cei dragi şi cu o dulceaţă de dovleac.

Ingrediente

1,5 kg pulpă de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi 100 g ghimbir proaspăt 300 g suc de lămâie şi coajă rasă 200 g suc proaspăt de portocală 1 limetă din care stoarcem sucul 1 baton de scorţişoară sau jumătate de linguriţă praf de scorţişoară 1 litru de apă 1 kg de zahăr

află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro

sursa foto: www.hayah.cc