Plăcinta cu paste rigatoni are un gut deosebit şi este perfectă pentru o cină în familie. Încearc-o şi tu!

Ingrediente pentru plăcintă cu paste rigatoni

1 lingură ulei de măsline
500 g carne de curcan
3 căţei de usturoi, tocat
1 vârf de cuţit ardei roşu uscat
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper
1 cutie bulion sau roşii intregi zdrobite (700-800 g)
450 g paste rigatoni
1 cană de parmezan ras
2 ceşti mozzarella tocată

Mod de preparare plăcintă cu paste rigatoni

Încălziţi cuptorul la 400 grade C.

Încălziţi uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugaţi carnea de curcan şi gătiţi-o până se rumeneşte, apoximativ 5 minute. Adăugaţi usturoiul, ardeiul roşu şi un praf de sare şi piper. Amestecaţi, apoi adăugaţi roşiile zdrobite şi fierbeţi cam 20 de minute până se îngroaşă.

Carnea de curcan

Rosii zdrobite

În acelaşi timp, puneţi într-o oală pastele rigatoni. Gătiţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi puneţi peste ele parmezanul ras. Lăsaţi-le puţin şi aşezaţi pastele într-o tigaie înaltă pe verticală.

Paste

Paste cu parmezan ras

Paste2

Peste paste, puneţi sosul şi carnea preparate mai devreme. Împingeţi carnea în jos ca să intre cât mai bine în paste.

Paste3

Daţi placinta cu paste rigatoni la cuptor timp de 15 minute. După 15 minute, scoateţi tigaia din cuptor, puneţi mozzarella tăiată mărunt şi daţi din nou la cutor timp de 10-15 minute. Înainte să serviţi, lăsaţi să se răcească. Pentru a avea un aspect plăcut, decoraţi placinta cu paste rigatoni cu frunze de busuioc proaspăt.

Placinta cu legume

Placinta cu spanac

Placinta cu ciuperci si dovleac

Sursa:tablespoon.com

Loading...