Ideale pentru momentele când ai invitaţi, sau doar pentru un moment de răsfăţ egoist alături de un pahar de lapte cald, aceste fursecuri te vor cuceri de la prima muşcătură. Încearcă-le cu diverse gemuri de fructe.

 

Ingrediente:

80 g unt
75 g zahăr
1 ou
110 g făină cu agent de creştere
45 făină de orez
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Zahăr pudră de decor

gem de prune:
500 g prune
1 lingură zeamă de lămâie
55 g zahăr
1 linguriţă ghimbir proaspăt

 

Mod de preparare:

Prepară gemul de prune: combină toate ingredientele într-o cratiţă mică cu 60 ml de apă şi lasă să dea un clocot. Redu focul şi mai fierbe 20 de minute până se îngroaşă. Lasă la răcit.
Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Bate untul şi zahărul cu mixerul, adaugă ou şi continuă să amesteci. Adaugă făina trecută prin sită şi scorţişoara. Pune aluatul la frigider pentru 20 de minute.

Formează biluţe din aluat, apasă cu degetul în mijlocul fiecărei biluţe şi adaugă puţin gem apoi dă-le la cuptor pentru 12 minute sau până se rumenesc. Pune zahăr pudră peste ele şi serveşte-le.

 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/jam-drops-recipe-14124

Loading...