Pregăteşte cel mai bun ghiveci de legume călugăresc pentru această seară.

Ingrediente pentru ghiveci de legume călugăresc

4 cartofi
2 morcovi
1 ceapă albă
1 ardei capia
1 ardei verde
1 bucată praz
100 g linte verde fiartă
1 lingură bulion
ulei
sare

Mod de preparare pentru ghiveci de legume călugăresc

Se curăţă şi se taie bucăţi mai mici toate legumele. Într-o cratiţă încăpătoare se pune uleiul să se încingă şi apoi se pun ceapa tăiată peştişori, cartofii şi morcovii tăiaţi cuburi mari şi mici, prazul, rondele, şi ardeii, fâşii.

Se călesc împreună până se înmoaie puţin şi apoi se pune apă cât să acopere legumele şi se dă cratiţa la cuptor, la foc potrivit spre mic, astfel încât legumele să fiarbă încet.

Cu 5 minute înainte de a fi gata, se toarnă bulionul desfăcut cu apă caldă. În funcţie de gust, ghiveciul de legume călugăresc se serveşte şi cu verdeaţă şi murături.

Loading...