Fă-ţi propria îngheţată de casă cu iaurt delicios, vanilie şi zmeură proaspătă. În zilele toride, aceste îngheţate sunt tot ce îţi doreşti. Le poţi prepara cu ajutorul copiilor, pentru că sunt uşor de făcut, iar procesul este distractiv.

 

Ingrediente:


60 g zahăr
1 păstaie de vanilie
180 ml apă
300 g zmeură
500 g iaurt grecesc

Mod de preparare:

Combină păstaia de vanilie cu apa şi zahărul într-o cratiţă mică şi pune-o la foc redus pentru 4 minute sau până zahărul se topeşte. Lasă să clocotească pentru 10 minute până devine un sirop. Îndepărtează păstaia de vanilie şi lasă să se răcească. Amestecă siropul cu zmeură şi apoi iaurtul.
Toarnă amestecul în forme speciale de îngheţată pe băt, sau în nişte pahare de iaurt folosite şi spălate, apoi introdu un băţ în mijlocul fiecărui pahar.
Lasă-le la congelator peste noapte şi serveşte-le.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/raspberry-and-vanilla-yoghurt-ice-blocks-7864

Loading...