Organele sunt printre cele mai consumate alimente la tarabele stradale din Asia. Şi în România inimile, pipotele şi ficăţeii sunt preferatele multora. Dacă te-ai plictisit de preparatele clasice, încearcă această reţetă exotică şi condimentată!

 

Ingrediente

  • 500 g inimi de pui sau de raţă
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr brut
  • ½ linguriţă usturoi granulat 
  • ½ linguriţă sare 
  • ½ linguriţă amestec pudră 5 condimente, opţional 
  • 1 cm ghimbir proaspăt 
  • muştar, pentru servit

 

Speli inimile şi le pui la fiert. Le ţii pe foc aproximativ o oră, până sunt aproape fierte, apoi le scoţi cu o paletă cu găuri şi le laşi la răcorit.

Faci o marinată din sos de soia, sos iute, ulei, usturoi granulat, sare şi zahăr brut, adaugi ghimbirul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea mică şi, dacă doreşti, amestecul pudră 5 condimente.

Într-un vas încăpător pui inimile, torni marinata şi omogenizezi. Laşi la marinat o oră, apoi înfigi inimile pe beţe de frigărui. Le rumeneşti pe toate părţile într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei, sau pe grătar.

Le serveşti fierbinţi, cu muştar

FOTO: Shutterstock

Loading...