Gustul de magiun de prune este pentru mulţi dintre noi deliciul copilăriei, gemul pe care îl puneam pe pâine, în clătite sau pe biscuiţi. În zilele noastre, reţeta tradiţională s-a păstrat, iar gospodinele o prepară de fiecare dată pentru iarnă, în borcanele care umplu cămara, alături de alte gemuri şi dulceţuri de fructe.

Reţeta tradiţională de magiun de prune propusă de caietulcubucate.ro poate fi preparată atât în variantă cu zahăr, cât şi bio, fără îndulcitor.

Ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 3-4 linguri zahăr (optional)

Citeşte şi: Zacuscă de vinete

Mod de preparare:


Spălăm prunele şi le scoatem samburii. Le dăm prin maşînă de tocat sau prin robot. Punem prunele într-un vas. Dacă prunele nu sunt foarte dulci adăugăm zahăr. Dacă prunele sunt bine coapte şi dulci nu mai este nevoie de zahăr.

Fierbem magiunul de prune la foc mic şi amestecând des să nu se prindă de vas. Magiunul îşi va schimbă culoarea în prima faza căpătând o culoare roşiatică.

Îl fierbem până obţinem o pastă groasă, de culoare închisă. Punem magiunul fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil.

Punem capacele, întoarcem borcanele cu fundul în jos (că să nu pătrundă aerul) şi acoperim cu o pătură până se răcesc complet apoi le punem în cămară.

 

Loading...