Ai descoperit că ai lipsă de calciu? Nu-ţi face griji şi nici nu fugi repede la trusa cu medicamente! Îl poţi lua foarte uşor din alimente. Iar reţeta noastră este tocmai potrivită.

Ingrediente

1 kg fasole verde

Pentru sosul de carne
400 g carne tocată
1 morcov
2 ouă
3 linguri bulion
1 lingură busuioc

Pentru crema de brânză
300 g brânză dulce
200 g smântână
50 ml lapte
2 linguri făină
2 ouă
2 roşii
4 linguri caşcaval ras
ulei
sare
piper

Preparare

Fierbi fasolea în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, apoi o laşi la scurs. Razi morcovul pe răzătoarea mică şi-l căleşti în câteva linguri de ulei. Adaugi carnea tocată şi o înăbuşi, la foc mic, 15 minute. Amesteci din când în când, apoi adaugi bulionul diluat în jumătate de cană cu apă. Laşi sosul să dea în câteva clocote şi condimentezi cu sare, piper şi busuioc, după gust. După ce se răceşte, adaugi cele două ouă şi omogenizezi sosul. Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu smântâna, laptele, ouăle, făina şi potriveşti gustul
de sare şi piper.

Într-un vas uns cu ulei, pui un strat de fasole verde verde şi întinzi jumătate din crema de brânză. Adaugi sosul de carne, torni crema de brânză rămasă şi acoperi cu fasole verde. Tai roşiile felii, le aşezi peste fasole şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, pui caşcavalul ras.

Loading...