Chec cu cacao și curmale

Ideal la micul dejun, lângă o cafea sau ca gustare dulce în timpul zilei, checul cu cacao și curmale se prepară ușor și este pe placul tuturor.

chec cu cacaoo si curmale jpg

Ingrediente

250 g curmale fără sâmburi

200 ml lapte

3 ouă mari

80 ml ulei vegetal

100 g făină

50 g cacao neîndulcită

10 g praf de copt

1 praf de sare

50 g alune

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Pui curmalele într-un bol și torni laptele fierbinte peste ele. Lași 10–15 minute, până se înmoaie bine.

Pui curmalele în blender împreună cu laptele, ouăle, uleiul și vanilia. Mixezi până obții o cremă omogenă și fină.

Combini ingredientele uscate: într-un bol mare, amesteci făina, cacaua, praful de copt și sarea.

Torni amestecul lichid peste cel uscat și amesteci ușor cu o spatulă, până se încorporează tot. Adaugi și alunele. Torni compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Coci 40–45 de minute, până când trece testul scobitorii.

Lași să se răcească în formă 10 minute, apoi o scoți pe un grătar.