Mâncare de post cu cartofi şi ciuperci la cuptor
Ce poate fi mai înălţător pentru o gospodină decât să îşi bucure familia cu mese copiase şi gustoase? Aşadar, mâncărica de post cu cartofi şi ciuperci la cuptor, care este ca o musaca, este o alegere foarte bună.
Ingrediente mâncare de post cu cartofi şi ciuperci la cuptor:
1/2kg de cartofi 1/2 kg ciuperci 2 cepe 1 morcov 4 linguri ulei 50 g margarină 3 linguri bulion mărar pătrunjel sare şi piper, după gust
Mod de preparare Mâncare de post cu cartofi şi ciuperci la cuptor:
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi pun la fiert. Din ei se prepară un piure moale cu margarina şi sarea cu piperul. Ceapa şi morcovul se curăţă, se taie şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă apoi ciupercile curăţate şi tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. După ce scade apa, se lasă la răcit şi se trec prin maşina de tocat.
Se adaugă apoi bulionul, verdeaţa tăiată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se unge o tavă cu margarină şi se aşază în straturi alternativ piureul de cartofi şi legumele călite. Se repetă operaţia şi se finalizează cu un strat de cartofi. Deasupra se pune o ceaşcă de bulion dizolvat în apă, restul de verdeaţă tocat mărunt. Se lasă la cuptor, la foc potrivit în jur de 30 de minute.
Dacă nu vrei să faci piure, poţi fierbe cartofii în coajă, îi laşi la răcit, apoi îi tai felii subţiri şi aşezi stratul de cartofi cu ciupercile călite. Poftă bună!