Rulouri de dovlecei cu brânză
Rulourile de dovlecei cu brânză sunt o gustare delicioasă, ușor de pregătit, ideală pentru un prânz ușor sau ca aperitiv.
Ingrediente
2 dovlecei mari
mărar proaspăt
200 g brânză cottage sau feta
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ de lămâie
1 cățel de usturoi
parmezan ras, pentru decor
Mod de preparare
Tai dovleceii pe lungime felii subțiri, le ungi cu puțin ulei de măsline, presari sare și piper. Le coci într-o tavă acoperită cu hârtie de copt în cuptorul preîncălzit, 10-15 minute, până devin ușor aurii și moi, dar nu prea crocante.
Într-un bol, amesteci brânza cu mărarul tocat, usturoiul, zeama de lămâie, sare și piper după gust.
Scoți dovleceii din cuptor și îi lași să se răcească puțin pentru a putea fi manevrați ușor. Pui o lingură de umplutură de brânză la un capăt al fiecărei felii de dovlecel și rulezi strâns. Fixezi rulourile cu scobitori, dacă este necesar.
Aranjezi rulourile de dovlecei pe un platou și decorezi cu mărar proaspăt și cu parmezan ras.