Prăjitură cu îngheţată de mentă şi ciocolată

prajitura cu inghetata jpeg

Ştiai că primii inventatori ai îngheţatei se pare că ar fi chinezii? Aceştia amestecau zăpada şi gheaţa adusă din munţi cu fructe şi miere, pentru a crea un desert gustos şi răcoritor. Se spune că în Ţările Române acest deliciu a fost gustat pentru prima dată la curtea lui Constantin Brâncoveanu, domnitorul având chiar un slujitor care se ocupa în mod special ca în gheţărie să fie mereu vin, fructe, siropuri groase şi creme îngheţate. Încearcă această reţetă de prăjitură cu îngheţată de mentă şi ciocolată, atunci când îţi doreşti un desert special.

De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu îngheţată de mentă şi ciocolată

470 g frişcă

160 ml sirop de ciocolată

esenţă de menta, după gust

16 bucăţi îngheţată tip sandwich

10 biscuiţi sau prăjiturele cu aromă de mentă şi caramel

Cum pregăteşti prăjitura cu îngheţată de mentă şi ciocolată

Baţi smântana până devine pufoasă. Mixezi în ea siropul de ciocolată şi esenţa de mentă. Transferi jumătate din cremă într-un alt vas şi dai deoparte. Ungi o farfurie cu puţin din amestecul rămas. Aşezi deasupra 4 sandwich-uri de îngheţată. Continui cu încă un strat de cremă şi o parte din biscuiţii mărunţiţi, până când formezi o prăjitură cu 4 nivele. Păstrezi o pătrime din biscuiţi. Nivelezi şi laşi la rece 1 oră.

La final, decorezi prăjitura deasupra şi pe margini din compoziţia cu ciocolată păstrată şi presari restul de biscuiţi. Dai la frigider încă 30 de minute, apoi serveşti.

Sursa http://www.epicurious.com