Mini-burgeri de pui cu chili dulce
Iubeşti burgerii? Atunci te vei îndrăgosti de această variantă de mini-burgeri de pui cu chili dulce. Nu durează mult să o faci şi e potrivită pentru o seară în doi.
Mini-burgeri de pui cu chili dulce
Ingrediente
Pentru carnea de pui:
- 6 coapse de pui dezosate, fără piele, tăiate la jumătate
- 125 g făină
- 3 ouă, bătute
- 125 g pesmet
- ulei vegetal, pentru prăjit
Salata:
- 450 g varză, tocată
- 1 morcov mare, ras
- 1 lingură sos de chili dulce
- 3 linguri suc de lime
- 2 linguri ulei vegetal
- ½ linguriţă sare
Pentru asamblare:
- 12 chifle
- maioneză
- sos de chili dulce
- frunze proaspete coriandru
Mod de preparare
Carnea: Presăraţi pui generos cu sare. Puneţi făina într-un castron de mică adâncime. Puneţi ouăle într-un al doilea bol şi puneţi pesmet într-un al treilea bol. Se adaugă 1 linguriţă de sare în fiecare bol şi se amestecă pentru a se combina. Dragaţi fiecare bucată de pui în făină, scuturând excesul. Mutaţi puiul în ou şi apoi înveliţi cu un strat uniform de pesmet.
Într-o tigaie mare, încălziţi ulei vegetal. Puneţi câteva bucăţi de pui în ulei, fără a aglomera tigaia şi gătiţi timp de 3-4 minute, până se rumenesc. Rotiţi şi gătiţi încă 3-4 minute pe a doua parte. Scoateţi puiul din tigaie şi scurgeţi-l pe prosoape de hârtie. Repetaţi cu restul de pui.
Batoane de ovăz cu ciocolată şi caramel
Salata: Combinaţi varza şi morcovii într-un castron mediu. Într-un bol mic, bateţi împreună sosul de chili dulce, sucul de lime, ulei vegetal şi sare pentru a face dressingul. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.
Asamblare: Tăiaţi chiflele în două. Ungeţi o cantitate mică de maioneză pe partea de jos a fiecărei chifle. Puneţi o bucată de pui. Adăugaţi o linguriţă sau două din sosul de chili dulce (sau iute) pe pui. Adăugaţi un pic de salată şi ornaţi deasupra cu câteva frunze de coriandru. Serviţi imediat. Poftă bună!