Un desert fin şi rafinat, care va satisface şi cele mai pretenţioase gusturi. Îl poţi servi alături de un sos de fructe de pădure sau pur şi simplu aşa cum este. Însă atenţie, dacă îl oferiţi copiilor, să ştiţi că are destul de multă cofeină. 


  • Pregătire:10 min
  • Porții:3
  • Timp total:50 min
  • Categorie:deserturi, ciocolată
Ingrediente

250 g ciocolată neagră

¼ cană lapte

4 gălbenuşuri

½ cană zahăr

2 linguri expresso

2 albuşuri

½ lingură sare

1 cană frişcă

¼ cană zahăr

Mod de preparare

Topeşte ciocolata pe baie de aburi, după care adaugă laptele, amestecă până se omogenizează şi dă deoparte. Bate gălbenuşuri cu zahărul până ce se topeşte, după care încorporează-le în ciocolată, împreună cu cafeaua expresso. Albuşurile cu sarea se bat spumă tare şi adaugă peste ciocolată. Se împarte mousse-ul în 6 pahare, care se dau la frigider pentru câteva ore. Se pune frişca într-un poş şi decorează mousse-ul. Deasupra poţi presăra un praf de cacao.

Sursa foto http://www.bakersroyale.com

Loading...
Evaluează rețeta