Mousse de ciocolată. Desertul răcoros al verii

1 captura de ecran din 2019 07 08 la 19 16 20 png png

Acest mousse de ciocolată este perfect vara. Are o textură extrem de aerată şi pentru că îş serveşti direct din frigider, este exact ca o îngheţată mai uşoară, mai delicioasă şi catifelată. Se prepară uşor, dar se consumă într-o clipită.

Ingrediente pentru mousse de ciocolată:

170 g ciocolată neagră 250 g cremă de brânză 75 g zahăr 3 picături extract de vanilie 2 linguri rom 2 ouă 50 g zahăr 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata într-un bol la microunde sau pe bain marin. Bate crema de brânză cu 75 de grame de zahăr, extractul de vanilie şi romul.

Separă ouăle şi pune albuşurile într-un bol perfect curat. Bate albuşurile până devin spumă albă şi densă, apoi adaugă cealaltă tranşă de zahăr, în câte 3-4 ture, ca să obţii o bezea.

Mixează frişca lichidă până ajunge la aceeaşi consistenţă cu albuşurile.

Pune gălbenuşurile în crema de brânză, apoi imediat pune şi albuşurile şi amestecă uşor.

Adaugă încep frişcă şi cu mişcări largi amestecă totul.

Pune mousse-ul în pahare sau în vase de desert şi adaugă puţină frişcă deasupra şi cacao. Lasă-le la rece cel puţin 3-4 ore până să le serveşti. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chocolate-mousse-1-25734

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/chocolate-mousse-1-25734