Negresă cu dovleac

1 negresa cu dovleac jpg jpeg

Plină de savoare şi aromată, această prăjitură este delicioasă şi uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru blat

  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă rasă îndulcitor
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 40 g cacao
  • 80 g unt
  • 60 ml apă

Pentru cremă

  • 350 g dovleac plăcintar
  • 1 banană
  • 4 linguri amidon de porumb
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • ¼ linguriţă nucşoară
  • 1 tabletă ciocolată fără zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi îndulcitorul. Adaugi apa, untul topit şi ouăle, unul câte unul. Amesteci bine şi pui aluatul într-o tavă tapetată.

Cureţi de coajă banana şi dovleacul plăcintar. Le zdrobeşti cu blenderul până obţii un piure. Adaugi amidonul, scorţişoara şi nucşoara. Torni crema de dovleac peste aluatul din tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata. Când prăjitura este gata şi s-a mai răcit puţin, torni ciocolata topită peste ea şi o dai la frigider o oră.