Un preparat care combină o omletă spaniolă cu o frittata italiană, rezultând un mic dejun extrem de gustos şi săţios. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi puţin timp la dispoziţie.

Ingrediente pentru omletă cu cartofi şi chorizo: 

4 cartofi mic tăiaţi cuburi
6 ouă mari
120 g cârnat chorizo
2 fire de rozmarin
2 cepe roşii
1 lămâie
Ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Într-o oală pune apă cu sare şi adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi curăţaţi. Lasă-i să fiarbă şi apoi scurge-i şi pune-i pe o farfurie. 
Bate ouăle cu sare şi piper şi lasă-le deoparte. Încinge o tigaie şi taie cârnatul în feliuţe. Pune-l la prăjit alături de cubuleţe de cartofi. Când totul este prăjit şi cartofii sunt rumeni, pune şi ouăle bătute. Adaugă rozmarinul şi pune tigaia în cuptorul preîncins până când omleta este gătită.

În timp ce omleta este la cuptor, pune ceapa tăiată fideluţă într-un bol, adaugă sucul de la 1 lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline. Pune sare şi piper şi adaugă şi pătrunjelul tocat mărunt. Scoate omleta şi pune această salată peste ea. 

Loading...