Într-o țară în care salutul tradițional când intri într-o casă este „Ai mâncat?“, fiți siguri că preparatele sunt extraordinare. Probabil, acest cuvânt caracterizează cel mai bine gastronomia Chinei, care trece granița culinară, reprezentând un adevărat patrimoniu cultural

Ingrediente:


100 g orez basmati

4 ouă ochiuri

20 g ciuperci uscate

2 ardei grași

1 vânătă medie

2 linguri ulei

30 ml sos soia

20 ml sos stridii

15 ml ulei de susan

semințe susan, pentru ornat 

frunze de coriandru, pentru ornat


Mod de preparare:

Hidratezi ciupercile în apă rece 15 minute, apoi le scurgi și le feliezi. Cureți ardeii de cotoare și de semințe și îi tai julien. Sotezi în tigaie ciupercile și ardeii, apoi le dai deoparte. Tai vânăta felii și o rumenești ușor pe grătar, apoi o tai bastonașe. Fierbi orezul în apă, îl strecori și îl amesteci cu legumele, cu sosul de soia și de stridii și cu uleiul de susan. Servești orezul cu legume cu ouă ochiuri, decorat cu frunze de cori- andu și semințe de susan.

Loading...