Acest desert nu mai are nevoie de nicio descriere, căci este un real deliciu culinar. Gustul de zahăr ars, combinaţia cu lapte şi cu portocale are menirea sigură să răsfeţe papilele gustative ale tuturor celor care îl servesc. Încearcă reţeta de mai jos şi îi vei cuceri garantat pe cei dragi!

Ingrediente

  • 500 ml lapte de cocos
  • 1 plic gelatină
  • 1 baton de vanilie 
  • 3 linguri zahăr

Pentru sos: 

  • 4 portocale
  • 100 ml lichior de portocale 
  • 2 linguri zahăr brun

Mod de preparare

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tai batonul de vanilie, îi scoţi seminţele, le pui în lapte, adaugi zahărul, aşezi vasul pe foc şi amesteci să se topească. Ai grijă ca laptele să nu fiarbă! Laşi la răcorit, pui gelatină, răstorni compoziţia în vasele dorite şi le dai la rece câteva ore.

Pentru sos, storci 3 portocale şi strecori sucul. Separat, cureţi feliile de la portocala rămasă şi le tai. Topeşti zahărul şi, când devine lichid, torni lichiorul, în fir subţire, amesteci, apoi adaugi sucul şi ţii pe foc până se îngroaşă uşor. Pui bucăţile de portocală şi mai laşi puţin, apoi dai vasul deoparte. Serveşti panna cotta cu sosul de portocale rece.

Loading...