Pască - specialitate nemţească

1365434182 0709pasca  20specialitate 20nemteasca jpeg

Cu siguranta ca in zilele de sarbatoare nu va lipseste vestita pasca traditionala, dar ce ar fi sa incercati si noua noastra reteta de pasca - specialitate nemteasca.

Ingrediente: Pentru aluatul de pasca: 300 g făină, ½ pahar zahăr pudră, 2 ouă, 1/2 pahar lapte, 1/2 pachet, praf de copt, 1/2 pachet margarină, 1 esenţă de vanilie,

Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci, 1/2 pachet, margarină, 200 g smântână, 4 ouă, 1 cană zahăr, 1 budincă de vanilie, 1 ou pentru uns,

Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 100 min Dificultate: medie

Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat omogen. Ungi cu unt o formă de tort cu marginile detaşabile şi o tapetezi cu făină. Trei sferturi din aluat îl aşezi în formă, iar din restul faci suluri subţiri, pe care le vei aşeza pe crema de brânză.

Omogenizezi brânza cu smântâna, margarina, zahărul, gălbenuşurile şi budinca de vanilie. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi uşor în brânză. Torni crema în formă, aşezi sulurile de aluat şi introduci pasca la cuptor pentru 45 de minute la foc mic.

După 20 de minute, o ungi cu ou bătut. Laşi pasca să se răcească în formă, deoarece dacă este caldă rişti să se rupă.

Tort pascal

Pasca bucovineana

Prajitura nemteasca cu mere